ReceptiKaj so najdi.si recepti?

Najdi.si recepti so spletni servis, ki samodejno zajema, agregira in kategorizira naslove, slike, ocene (kjer so na voljo) in povzetke receptov vodilnih slovenskih spletnih strani, ki ponujajo tovrstno vsebino. Omogoča tudi iskanje po vsebini.

Servis skrbi za zajem in razvrščanje več kot 22.000 receptov iz več kot 29 virov.

Kako delujejo?

Recepti delujejo po principu klasičnega spletnega iskanja (pajek obišče vnaprej določene spletne strani, podatki se začasno zapišejo v bazo, ustvari se indeks zapisov v bazi, ki preko iskalnih poizvedb vrne rezultate v skladu z rangirno formulo). Za razliko od izpisa rezultatov na vertikali ”splet”, kjer iskanje vrne organske rezultate, ki vsebinsko niso določeni oz. omejeni na zgolj določene spletne strani, so rezultati na vertikali ”recepti” rezultat ”pajkovanja” točno določenih spletnih strani z vsebino receptov.

Tako pridobljena vsebina omogoča natančnejše strukturiranje in izpis rezultatov, ki je bolj prilagojen specifični vsebini vertikale. Vsebina je prekategorizirana v predpripravljene rubrike (sladice in peciva, glavne jedi, ostale jedi, prikuhe in priloge, predjedi, juhe in zakuhe, solate, ribe in morske jedi, omake in namazi, napitki).

Poleg brskanja po rubrikah lahko uporabniki do ustreznih rezultatov pridejo tudi s pomočjo filtrov (v levem menijskem vertikalnem sklopu), ki ponudijo ustrezne možnosti filtriranja tudi glede na vsebino rezultatov.

Poseben vsebinski sklop predstavljajo ”Recepti dneva”, kjer so predstavljeni recepti, za katere menimo, da so za uporabnike še posebej zanimivi. Vir zanje so določeni mediji, ki so za nas pripravili poseben RSS vir. Recepti dneva se praviloma menjavajo enkrat dnevno.

Želite sodelovati z najdi.si kot ponudnik ”recepta dneva”? Pišite nam na info@najdi.si ali nas pokličite na 01 500 85 00.