Iskanje poti

Kliknite na povezavo Iskanje poti:

Odpre se obrazec za iskanje poti, na katerem izberete začetno in končno točko. V polji vnesite želeni kraj, podjetje ali naravno znamenitost. Če ne poznate celotnega imena, lahko napišete samo njegov del in pritisnete Enter. Prikazal se bo seznam predlogov, na katerem izberite ustreznega.

Čim določite začetek in konec poti, se bo po kliku na gumb  ali pritiskom na tipko Enter na zemljevidu izrisala trasa, v oknu pa izpisale podrobnosti o poti. Nad polji lahko izbirate način prevoza: z avtomobilom ali peš .

Vrstni red lokacij lahko spreminjate z gumbom .

Če želite dodati še eno vmesno lokacijo, kliknite povezavo + Dodaj.

Lokacije v posameznih poljih lahko premikate med seboj z gumbom , lahko pa jih zaprete s križcem .

Pri iskanju poti imate na voljo dodatne možnosti. Prikažete jih s povezavo + Prikaži možnosti. Izbirate lahko med najkrajšo in najhitrejšo potjo ali pa izberete možnost Najraje po avtocesti. Tako boste našli pot med izbranimi lokacijami po avtocesti.

Program ponuja možnost izbire »kilometrina«. Izračun poti, kot ga izvede ta funkcija se od izračuna »najkrajša pot« razlikuje predvsem po tem, da ne upošteva nekaterih gozdnih poti ali poti manj primernih za motorna vozila.

Ko izračunate pot, lahko s povezavo + Prikaži razmere na cestah vklopite sloj prometnih razmer in preverite stanje na cestah.

Iskanje poti lahko izvedete tudi tako, da kliknete na »pot« v oblačku zemljevida. Naslov se zavede kot končna točka iskanja poti.


Izračun kilometrine:

Izračun poti, ki se izvede ob izbiri možnosti »kilometrina« se od možnosti »najkrajša« oz. »najhitrejša« razlikuje predvsem v tem, da ne upošteva gozdnih poti ali poti, za katere se izkaže, da niso prevozne ali uporabne za vsakdanji promet. Izračun poti na način »kilometrina« ni narejen ali prilagojen specifično za potrebe nobenega naročnika ali uporabnika algoritma za iskanje poti, je le poskus kako narediti izračun poti uporaben tudi na drug način. TSmedia dopušča, da lahko podatki, ki jih uporablja orodje za izračun poti, odstopajo od dejanskega stanja v naravi, (prevoznost posameznih poti – sneg, naravne ovire …). TSmedia bo še naprej, kot je že do sedaj, sodelovala s ponudniki tovrstnih podatkov pri izboljševanju le–teh, izboljševala orodje za izračun poti, in izvajala druge tovrstne posodobitve in nadgradnje.

Potni stroški so izračunani na podlagi Uredbe o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo, ki je bila v Uradnem listu RS objavljena 29. 12. 2006 in dopolnjena 25. 7. 2008. Določena je višina kilometrine, ki se ne všteva v davčno osnovo, v fiksnem znesku in od 1. 8. 2008 do nadaljnjega znaša 0,37 EUR za prevožen kilometer za prevoz na službenem potovanju.

<< Nazaj

In this case, the ideology https://college-homework-help.org at work is called transhumanism